OPIS

Godine 1943. američka ratna mornarica provodila je testove s namjerom da savezničke brodove učini nevidljivima neprijateljskim radarima. Međutim, u listopadu te godine zbio se nevjerojatan fenomen koji je doveo do trenutačnog prekida testiranja. Naime, brod usidren u philadelphijskoj luci doslovno je nestao, a dvojica članova posade, David Herdeg i Jim Parker, našli su se u budućnosti - u 1984. godini. Tamo postaju meta policijske potjere, a pomoć im pruža slučajna namjernica Allison Hayes...
Testiranja koje su američki znanstvenici provodili tijekom 1943. na ratnim brodovima navodno su u konačnici rezultirala doslovnim nestajanjem jednog od brodova usidrenih u philadelphijskoj luci i njegovim premještanjem u Virginiju, a sve zbog neočekivana djelovanja elektromagnetskih polja. Istinitost ovog fenomena nikad nije dokazana, ali bila je poticajna za publiciste i filmaše, pa je tako i nastao ovaj film. Filmska verzija, koja je 1993. dobila i nastavak, "The Philadelphia Experiment 2", slobodno je i maštovito interpretirala navodne stvarne događaje, garniravših ih rado korištenim i vrlo raširenim motivom putovanja kroz vrijeme. Riječ je o ambicioznom ostvarenju koje se s obzirom na ekonomski i povijesni kontekst može pohvaliti solidnim produkcijsko-dizajnerskim vrijednostima, uključujući i specijalne efekte, pouzdanom režijskom izvedbom te nastupom dvoje itekako poznatih glumaca u glavnim ulogama. Te 1984. Michael Paré (Mjesec 44, Treptaj oka) proslavio se nastupom u "Vatrenim ulicama" Waltera Hilla, a Nancy Allen (Robocop 1, 2 i 3) već je bila zvijezda zahvaljujući nastupima u filmovima svog tadašnjeg supruga Briana De Palme, "Obučena da ubije" i "Pucanj nije brisan".

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.