poster

Radosno prepuštanje životnim jadima

JOYFUL PARTAKING (2002)

SAD
Režiser: William Moreing

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocjena: 6.0/10

OPIS

komedija, drama. Radnja filma događa se u jednom susjedstvu u toku jednog jedinog dana.
U središtu priče nalazi se Walter Majeski, bivši voditelj vremenske prognoze na televiziji, čiji je mladi sin nestao u čudnoj oluji koju Walter nije prognozirao. Na današnji dan, Walter je odlučio kako je vrijeme da okonča svoj život, ali mu se vlastita nesposobnost neprekidno suprotstavlja na tom putu.
Jeff i Julie Claiborne žive Walteru preko puta. Jeffova majka Marian, žrtva moždanog udara, došla je živjeti sa svojim sinom i nevjestom. Njezina je prisutnost u kući izvor napetosti za mladi bračni par. Taj dan Marian, koja je ostala sama kod kuće, pada u dvorištu i provede dan čekajući da je netko spasi. Spas na kraju stiže i to u liku stranca.
Vivian Vanderveeck takoder živi u istoj ulici. Ona je usamljena žena očajnički željna ljubav i u rastućem strahu da joj je jedina šansa za sreću njezin pas. Taj dan Vivien poziva rusku vidovnjakinju u kuću, ali ona joj na kraju otkriva više nego što je htjela znati.
U susjednom ulazu živi obitelj Utterback. Taj dan Luann, majka i supruga, saznaje da je zlostavljanje obitelji, prijatelja i rasnih manjina koje čini njezin muž, alkoholičar bez posla, posljedica dubokog straha. Ona stoga nastoji ne plašiti ga.
Druge sporedne radnje uključuju crnkinju koja pokušava zaraditi novac prodajući pretplatu za časopise, tinejđericu koja napušta školu i brine se za autističnog Azijata, troje dvanaestogodišnjaka čije se natjecanje u tome tko može najdalje urinirati pretvara u lekciju o pravoj prirodi realnosti i dražesnog pauka koji želi samo mirno mjesto na kojem može konstruirati svoju mrežu.
Na kraju, stvari se za (skoro) svih odvijaju prilično dobro.

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.