OPIS

Pristupom bez presedana, ovaj film prati uspon Satanističkog hrama: samo šest godina star i već jedan od najkontroverznijih verskih pokreta u američkoj istoriji. Hram i njegov zagonetni vođa Lukijen Grejves pozivaju na satansku revoluciju da bi spasili dušu nacije. Ali da li je stvarno sve baš tako?
“Nećete videti usmerenije ispitivanje verskih sloboda u ovom trenutku, ili bar ne smešnije”, piše Gaj Lodž britanski kritičar kada obrazlaže zašto je potrebno gledati ovaj film rediteljke Peni Lejn.
Znak pitanja u naslovu ovog nestašnog, perceptivnog, ponekad bundžijskog dokumentarca o Satanističkoj crkvi i njenim sledbenicima u SAD može da deluje kao afektacija, ali postoji razlog za njega, objašnjava kritičar, obrazlažući svoj stav rečima da se do kraja filma ispostavlja da ti svojevrsni satanistički stavovi nisu baš tako jasni kao što izgleda na prvi pogled. Lejnova traga za svetlijom, humanijom stranom ovog mračnog pokreta, ali i za političkom dimenzijom: obožavanja đavola ovde ispada glavno oruđe za kulturni rat protiv hrišćanske desnice.

Slike

Slava Satani?Slava Satani?Slava Satani?

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.