poster

Planina Brokeback

Brokeback Mountain (2005)

drama, romantika | SAD, Kanada
Režiser: Ang Lee

Ocjena: 7.7/10
Ocjena korisnika: 6.9/10
(52 glasova)

OPIS

Radnja se odvija šezdesetih godina prošloga vijeka u konzervativnim pustim krajevima Wyominga. Šutljivi rančer Ennis Del Mar i rodeo kauboj Jack Twist se susreću na dogovoru za posao kod lokalnog rančera Joea Aguirrea. Aguirre ih pošalje da rade kao pastiri u na planinu Brokeback. Duboko prijateljstvo i poštovanje ubrzo prerastaju u intimni odnos. Na kraju ljeta, oni se vraćaju svojim životima: Ennis ženi Almu, srednjoškolsku ljubav, dok Jacku za oko padne teksaška kraljica rodea, Lureen Newsome. Četiri godine kasnije, Ennis, koji je kao i Jack u međuvremenu postao otac, prima razglednicu od Jacka koji je na proputovanju kroz Wyoming. Ubrzo se pokazuje da osjećaji s planine nisu bili samo mladenački hir. Film „Planina Brokeback“ je imao 8 nominacija za Oskara, a nagrađen je sa onima za najboljeg reditelja, scenarij i originalnu muziku. Pored toga film je još nagrađen sa Zlatnim lavom u Veneciji, 4 Zlatna globusa, 3 BAFTA nagrade, te još 70 drugih filmskih nagrada.

Slike

Planina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina BrokebackPlanina Brokeback

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.