OPIS

Film je iznimna mješavina žanrova podijeljen u tri priče koje uključuju gradnju utopijskog dvorca grofa Forbecka na početku 20. stoljeća, suvremene profesore koji žive u tom dvorcu i vagnerijanski fantastični krajolik kraljeva i zmajeva.
Alain Resnais odaje počast trojici utjecajnih francuskih filmaša: Georgesu Meliesu, Marcelu L’Herbieru i Ericu Rohmeru ovim veselim filmom o sreći i moći mašte. Film je podijeljen na tri priče koje se odvijaju usporedno jedna s drugom. Prva od njih događa se u prvom desetljeću 20. stoljeća u Ardenima, gdje grof Forbeck otkriva nacrte svog arhitekta za utopijski grad. U današnje doba, odražavajući ovu priču, skupina profesora koji sada nastanjuju Forbeckov dvorac, pod vodstvom gurua Guarinija, traže novi oblik obrazovanja s pomoću mašte. Treći isječak prikazuje vagnerijanski fantastični krajolik kraljeva i zmajeva, nastao iz mašte djece nekih profesora u školi. Duhovitošću i velikom vještinom Resnais povezuje zajedno ove tri niti da bi ŽIVOT JE ROMAN postao iznimna i zabavna smjesa drame, satire, komedije, fantazije i glazbe.

Slike

Život je romanŽivot je romanŽivot je romanŽivot je romanŽivot je romanŽivot je roman

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.