OPIS

Senzacionalni nalazi u Brazilu pokazuju da su prvi Amerikanci stigli na kontinent mnogo ranije nego što se pretpostavljalo. Odakle su došli ti prvi Amerikanci i zašto su nestali?
Povijest naseljavanja Amerike ponovno se piše. Senzacionalni nalazi u Brazilu pokazuju da su prvi Amerikanci ondje stigli mnogo ranije nego što se pretpostavljalo. Znanstvenici su se odavno složili da su se lovci ledenog doba pješice selili iz Azije u Ameriku preko kopnenog mosta prije 12.000 tisuća godina, no najnovija otkrića pokazuju da je brazilska Sierra Capybara u to vrijeme već bila naseljena. Nakon otkrivanja nalazišta, među kojima je i 50.000 crteža na stijenama, arheolozi su mogli dokazati da su pronađeni primjerci stari najmanje 30.000 godina, što znači da su 18.000 godina stariji od nalaza u Clovisu u Novom Meksiku na kojima se temelji trenutna teorija. Znači, Južna Amerika nije kolonizirana iz Sjeverne Amerike, no na neka pitanja još nemamo odgovora: Odakle su došli ti prvi Amerikanci, kako i zašto su migrirali te zašto su nestali gotovo bez traga?

Slike

Prvi AmerikanciZDFZDFZDFZDFZDF

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.