OPIS

Abu Raid je stari aerodromski domar koji oduvijek želi vidjeti svijet, ali si nikada nije mogao priuštiti put. Jednoga dana skupina djece iz njegova siromašnog susjedstva pretpostave da je on pilot i zamole ga da podijeli s njima priče o svijetu izvan Ammana u Jordanu. Putem njegovih izmišljenih priča sklapaju se prijateljstva dok stari Raid počinje shvaćati tmurnu stvarnost svakodnevnih života te djece. Odlučuje uzeti stvar u svoje ruke i promijeniti to.
Amin Matalqa, jordanski redatelj i scenarist, donosi nam priču o starom aerodromskom domaru za kojega djeca iz susjedstva zabunom misle da je pilot, nakon čega se Abu trudi da unese nešto mašte u njihovu tmurnu stvarnost. Abu Raid je oduvijek želio vidjeti svijet, no najbliže što je tomu došao jest čitajući knjige o dalekim zemljama i pričajući s putnicima dok prolaze kroz aerodrom. Jednoga dana dolazi kući noseći odbačenu pilotsku kapu na što djeca iz susjedstva odmah pomisle da je on pilot. Uviđajući tmurnu stvarnost njihovih mladih života, Abu prihvaća igru i, pretvarajući se da je pilot, pokušava ih nadahnuti. Kao prvi nezavisni film koji dolazi iz Jordana, „Kapetan Abu Raid“ osvojio je zavidno mjesto na Sundance Film Festivalu 2008. godine.

Slike

Kapetan Abu RaedKapetan Abu RaedKapetan Abu RaedKapetan Abu RaedKapetan Abu RaedKapetan Abu RaedKapetan Abu RaedKapetan Abu RaedKapetan Abu Raed

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.