Ocjena korisnika: 5.8/10
(5 glasova)

OPIS

Kašmir je jedna od najmilitariziranijih zona na svijetu. Na sjeveru je Azad Kašmir - u prijevodu Slobodni Kašmir - kojim upravlja Pakistan i čuva ga 150.000 vojnika. Na Jugu je Jammu i Kašmir. Većinom muslimansko stanovništvo čuva 700.000 indijskih vojnika. Stalno ratno stanje traje od 1947. Uz velik rizik, francuska TV ekipa ušla je u oba dijela Kašmira, snimajući na mjestima na koja je vrlo malo novinara ovlašteno ući. U indijskom sektoru susreli su jednog od vođa pobune za neovisnost kojeg redovito napadaju indijske vlasti. Prema podacima nevladinih organizacija, indijska policija mučila je ili je odgovorna za nestanak tisuća muškaraca. Na pakistanskoj strani, general Jawad želi nam pokazati kako sprečavaju islamske militante i talibane da ovdje ponovo stvore uporište. Ali redoviti prekidi primirja s Indijom znače da su građani i dalje žrtve u unakrsnoj vatri.

Slike

Kašmir - Rat na krovu svijetaKašmir - Rat na krovu svijetaKašmir - Rat na krovu svijetaKašmir - Rat na krovu svijetaKašmir - Rat na krovu svijeta

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.