OPIS

Mirno spavajte. Sudbina svijeta u njihovim je rukama. Pauly Shore i Andy Dick zvijezde su ove urnebesne komedije o totalnim nesposobnjakovićima koji na sebe preuzimaju zadatak odgovornih vojnih operacija.
Bones (Pauly Shore) i Jack (Andy Dick) dva su probisvijeta koji se u životu ne bave ama baš ničim, pa se odluče učlaniti u vojnu rezervu kako bi uspjeli uštedjeti nešto novca kojim planiraju pokrenuti vlastiti posao. Međutim, igrom slučaja završe u aktivnim postrojbama te bivaju poslani na prve linije fronta u međusobnom sukobu afričkih država. Sada se njih dvojica, zajedno sa šačicom suboraca, moraju iskazati u otvorenoj borbi, što je zadatak o kojem apsolutno nemaju pojma...

Slike

Idiot u uniformi

Recenzije


Recenzirao/la Filip
ponedjeljak, 15. maj 2023. 15:51
Redatelj Daniel Petrie Jr. u sjajnoj komediji "Idiot u uniformi" prije svega pokazuje nepogrešiv instinkt za prepuštanje glavne riječi glumcima jer je ovo film koji će publiku do suza nasmijati prvenstveno ludorijama vodećeg dvojca. Sramežljiv podkontekst propitivanja prava američkog uplitanja u sukobe diljem svijeta danas je vjerojatno i primjetljiviji no u doba kada je film snimljen, ali osnovna misao autora ipak je prilično jednostavna, a to je izazivanje smijeha pod svaku cijenu.
Lajkuj recenziju
0 komentara

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.