Ocjena: 7.4/10
Ocjena korisnika: 8.3/10
(12 glasova)

OPIS

„Skriveni život ime je filma poznatog redatelja Terencea Malicka, o Austrijncu koji je zbog svoje katoličke vjere odbio uzeti oružje u ruke za Hitlerovu Njemačku te je zbog toga završio u zatvoru.
Njihov skriveni život događa se u idiličnom selu u austrijskim Alpama. Ali Franz odbija uzeti oružje u ruke, iako mu biskup kaže: »Imaš obaveze prema domovini«. Takav je stav austrijske crkve. Jer, Franz je bio jedan od brojnih Austrijanaca koji su tijekom Drugog svjetskog rata regrutirani u nacističke redove. Iako se on tješi da biskup tako govori vjerujući da je on nacistički špijun. No, kad Franz odbija izgovoriti zakletvu Trećem Reichu, on biva deportiran u berlinski zatvor Tegel. Tijekom njegova uzništva, Franzova odvažna žena (genijalna Valerie Pachner), koju mještani počinju tretirati kao izdajnicu, vodi farmu i brine se o svojim kćerima.

Slike

Skriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni životSkriveni život

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vitez pehara (2015)

    image
    Pisac koji uživa u svemu što Los Angeles i Las Vegas mogu pružiti kreće u potragu za ljubavlju i samim sobom kroz niz pustolovina sa šest žena. Nekoć davno, kralj...
  • Veliki majstor (2013)

    image
    Film o životu velemajstora kungfua Ipa Mana koji je popularizovao ovu borilačku vještinu te bio učitelj slavnom Brus Liju.
  • Habermannov mlin (2010)

    image
    Drama. Život njemačkog vlasnika mlina i njegove obitelji u Sudetima zauvijek promijene dramatični događaji u Europi 1938. Film je snimljen prema stvarnim...
  • Crvena zemlja (1975)

    image
    Godine 1941. partizani oslobađaju Užice i Čačak te vode borbu za Kraljevo. Njemci, u cilju odmazde, vrše genocid: strijeljaju 6.000 građana Kraljeva.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.