OPIS

Muzički film, povremeno melodrama, sa komičnim segmentima, sabira dva rata, nekoliko bombardovanja Beograda u različitim prilikama, jednu školsku bunu i jednu pravu revoluciju u priči o umetniku značajnom za čitav prostor nekada zajedničke zemlje.
Dva filmska vuka, Slobodan Ratković i Federiko Felini, upuštaju se u avanturu snimanja filma - Slavenski. Koreografišu kompozitorov život u dramatičnom vremenu pred početak Drugog svetskog rata. Međimurac, Josip Slavenski (tada u zrelim godinama) pokušava da preživi nesreću deleći sudbinu srpskog naroda. Piše muziku protiv rata i kompozicije posvećene stradanju đaka u Kragujevcu. Odbija privilegije koje mu nude okupatori i time dolazi u nezavidnu poziciju. Priseća se odrastanja i puta od pekarskog pomoćnika do svetski priznatog kompozitora. Po završetku rata pokušava da se privikne na novi društveni poredak - iako je i sam težio levičarskom društvenom uređenju.

Slike

Slavenski

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.