Ocjena korisnika: 8/10
(2 glasova)

OPIS

Film prikazuje čarobne krajolike i bogatu raznoliku faunu diljem 12 vremenskih zona u Rusiji: od zaleđene tundre na dalekom sjeveru, preko golemih šuma umjerenog pojasa do Kavkaza i travnjaka na jugu.
Na istoku, primjerice na granici s Mongolijom i Kinom, posjećujemo Altaj i tražimo sivoga vuka i plahog snježnog leoparda. Zatim odlazimo u Amursku oblast, gdje samo na ruskoj obali Amura živi oko 2.800 biljaka i 500 životinjskih vrsta. U udaljenome Kamčatskome kraju, gdje je jedno od najvećih polja gejzira na svijetu, vidimo kako medvjedi love u rijeci prepunoj lososa. U Sibiru i na Arktiku pratimo seobu sobova, beluge i brkate tuljane te snimamo mošusna goveda, posljednje žive članove skupine goveda iz ledenoga doba.
Nagrađivana ekipa iza kamere, koja je radila na prijelomnim prirodoslovnim dokumentarnim serijama kao što su Zamrznuti planet, Hladnokrvne životinje i Planet Zemlja, u ovom prekrasnom novom dokumentarnom filmu služi se širokom paletom filmskih tehnika, od zračnog i ubrzanog snimanja do noćne fotografije kamerama osjetljivim na svjetlost zvijezda, kako bi svaku regiju i njezinu raznoliku faunu prikazali sa što zanimljivijom detaljima.

Producent: Bracken Hollings

Slike

Divlji raj RusijeDivlji raj RusijeDivlji raj RusijeDivlji raj RusijeDivlji raj Rusije

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.