poster

Rafiki

Rafiki (2018)

drama, romantika | Kenija, Južnoafrička država, Njemačka, Holandija, Francuska, Norveška, Liban, UK
Režiser: Wanuri Kahiu

Ocjena: 6.5/10
Ocjena korisnika: 5/10

OPIS

Bliže se izbori u Nairobiju, a dvije kćeri političara suparnika zaljube se jedna u drugu. Budući da je u toj zemlji homoseksualnost ilegalna, njihova je romansa zabranjena. Stoga će morati izabrati između sreće i sigurnosti.
„Dobre kenijske djevojke postaju dobre kenijske supruge.“ Međutim, Kena i Ziki čeznu za nečime drugim. Njihovi su očevi politički suparnici u lokalnim izborima, no djevojke su bliske prijateljice i podupiru jedna drugu kako bi ostvarile svoje snove u ovom konzervativnom društvu. Kada među njima procvjeta ljubav, situacija postane puno kompliciranija. U tom je tradicionalnom društvu njihova veza neprihvatljiva i izričito zabranjena zakonom te će stoga morati izabrati između sreće i sigurnosti. Ovo je prvi kenijski film odabran za službenu konkurenciju Filmskog festivala u Cannesu, a ujedno je i kenijski kandidat za „Oscar“.

Slike

RafikiRafikiRafikiRafikiRafikiRafikiRafikiRafiki

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.