poster

Diego Maradona

Diego Maradona (2019)

Režiser: Asif Kapadia

Ocjena: 7.7/10
Ocjena korisnika: 9.5/10
(16 glasova)

OPIS

Dana 5. 7.1984. godine, Diego Maradona stigao je u Napulj za tada rekordni iznos i u sljedećih sedam godina otvorio se pakao. Najslavniji fudbalski genije svih vremena i najdisfunkcionalniji grad u Evropi bili su savršeni jedno za drugo. Maradona je bio blagoslovljen na terenu, ali proklet van njega; ovaj harizmatični Argentinac vrlo je brzo odveo Napoli do njihovog prvog naslova prvaka. Snovi su bili ispunjeni. Ali postojala je i cijena… Diegu je bilo dopušteno da radi sve, dok god je na terenu izvodio čuda, ali kada je magije nestalo on je postao zatočenikom grada. Treći film iza Oscarom i BAFTA-om nagrađene ekipe koja nam je donijela filmove „Senna“ i „Amy“, ovaj film sačinjen je od preko pet stotina sati nikad prije viđenih snimaka iz Maradonine lične arhive, a kojeg je u potpunosti podržao i sam igrač.

Slike

Diego MaradonaDiego MaradonaDiego MaradonaDiego MaradonaDiego MaradonaDiego MaradonaDiego MaradonaDiego MaradonaDiego MaradonaDiego MaradonaDiego MaradonaDiego Maradona

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.