OPIS

Danny (J. Candy) je čikaški policajac, star trideset i osam godina, neoženjen. U kući živi s mamom Rose (M. O'Hara) koja je udovica. Mama ima glavnu riječ u svemu. Već dugo Danny nije imao djevojku jer je svakoj mama našla neku manu. Njegov kolega i najbolji prijatelj policajac Salvatore (J. Belushi) često ga na to podsjeti. Sasvim slučajno Danny upozna Theresu (A. Sheedy) koja uljepšava mrtvace u tatinom pogrebnom poduzeću. Danny i Theresa počnu izlaziti. Theresa mu odmah kaže da ona malo govori jer je duboko introvertirana. Mamu Irkinju smeta da je Theresa po ocu Sicilijanka, a po mami Poljakinja. Kad god je dulje od sat-dva odvojen od mame, Dannyja počnu mučiti fantazije da joj se dogodilo nešto strašno i odmah joj mora telefonirati. Theresa to primjećuje, ali podnosi jer joj se Danny sviđa. Kad majka ode u posjet Dannyjevom mlađem bratu odvjetniku i njegovoj obitelji, on prvi put pozove Theresu kući. Mama zaduži prvog susjeda Grka Nicka (A. Quinn), koji joj se vječito udvara a ona ga odbija, da špijunira njezinog sina. Rose se vrati ranije nego što je rekla, pa Danny navrat nanos potajno izgura Theresu iz kuće. Nick hrabro slaže Rose da je Theresa otišla iz kuće iste večeri kad je i došla. Na večeri u restoranu Danny službeno upozna mamu i Theresu...

Redatelj ove pomalo staromodne priče Chris Columbus (r. 1958.) karijeru je počeo prodajom scenarija za komični horror "Gremlini" (1984.) studiju Stevena Spielberga. Nekoliko godina poslije počeo je režirati filmove. Treći mu je bio vrlo uspješna komedija "Sam kod kuće" (1990.), a iza nje snimio je "Između dvije vatre". Slijedi još jedna hit-komedija - "Gospođa Doubtfire" (1993.), a početkom ovog desetljeća režirao je i dva Harryja Pottera. U filmu "Između dvije vatre" u ulozi Dannyja briljirao je John Candy, američki glumac rođen u Kanadi 1950. godine. Od svoje 22. godine nastupao je na televiziji i filmu gdje je ostvario više od šezdeset pretežno komičnih uloga. Njegova je sjajna karijera tragično prekinuta kad je u 44. godini umro od srčanog udara na snimanju vesterna.

Slike

Između dvije vatre

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.