Filozofija: Film i rat


OPIS

U Torontu je od 22. do 25. novembra 2018. godine održan 18. po redu Festival srpskog filma.
Retki su festivali koji svoj program osmisle tematski i posvete jednoj temi . Ostvaerenja "Ko to tamo peva" reditelja Slobodana Šijana, "Okupacija u 26 slika" Lordana Zafranovića ali i premijera filma "Teret" Ognjena Glavonića , dokumentarni filmovi "Plava grobnica" i "Sećanja sa Krfa" Jasmine Vujnović Milošević i film "Ništa" Borisa Mitića obeležili su festival i otvorili egzistencijalnu temu odnosa filma i rata. U ratnom vihoru koji nosi zlo pokazuju se najdublje , najsakrivenije strane svakog pojedinca. Rat je granična situacija u kojoj se otkriva dobro i zlo u nama.
Publika u Torontu na Fakultetu za film Univerziteta Toronto imala je priliku da od dvojice velikih reditelja naših prostora Slobodana Šijana i Lordana Zafranovića čuje kako ratne teme i priče dotiču umetnike i gledaoce i koliko umetnost poput filma može doprineti u određenim sudbinskim situacijama. Emisija "Filozofija: Film i rat" snimila je tribinu i zapisala trenutke Festivala srpskog filma u Torontu.
Urednik i autor Jasmina Vujnović Milošević
emitovanje Nedelja 23.jun u 13.30 drugi kanal RTS

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.