poster

Rookie Moonshot: Misija na Mjesec

Rookie Moonshot: Budget Mission to the Moon (2019)

National Geographic HD | subota, 25. maj 2024. | 21:00

Ocjena: 6.6/10

OPIS

Ovaj film prikazuje putovanje SpaceIL robotskog svemirskog broda dok pokušava postati prvo privatno financirano vozilo za slijetanje na Mjesec. Kroz aktualne sekvence, intervjue i grafiku, gledatelji će vidjeti što je sve potrebno za to.
SpaceIL malena je izraelska neprofitna organizacija koja je imala jedan veliki san - poslati prvu letjelicu, privatno financiranu, bez posade na Mjesec. Dokumentarni film “Rookie Moonshot: Misija na Mjesec“ donosi nevjerojatnu priču o tome koliko je potrebno da bi jedan san postao stvarnost. Svemirska letjelica Beresheet, lansirana je 22. veljače, 2019. godine, a trebala je uspješno sletjeti na Mjesec u travnju iste godine. Letjelica je bila udaljena samo nekoliko stotina metara od povijesnog slijetanja, međutim zbog softverskog problema, misija nažalost nije uspjela. Unatoč činjenici da se letjelica nije uspjela spustiti na Mjesec, misija nije u potpunosti propala. Pozicionirala je Izrael među sedam zemalja koje kruže oko Mjeseca i omogućila dublji uvid inženjerima i stručnjacima koliko je zapravo ambiciozan i izazovan bio ovaj pothvat. U filmu, gledatelji će moći preko stvarnih snimki, intervjua s pionirima, inženjerima i stručnjacima za svemirska putovanja vidjeti koliko je znanosti, strasti i odlučnosti potrebno da bi se sletjelo na Mjesec.

Narator: Marco Snow

Slike

Rookie Moonshot: Misija na MjesecRookie Moonshot: Misija na MjesecRookie Moonshot: Misija na MjesecRookie Moonshot: Misija na MjesecRookie Moonshot: Misija na MjesecRookie Moonshot: Misija na MjesecRookie Moonshot: Misija na Mjesec

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.