OPIS

Dokumentarni film o Ići, svjetionočaru na Stončici. Ivan Bulić Ićo od 1995. godine radi kao svjetioničar. Promijenio je nekoliko svjetionika, od Blitvenice do Palagruže. Trenutačno radi na Stončici, svjetioniku smještenome na istočnoj strani Visa. Ićo ima jednomjesečne smjene, mjesec dana je u Splitu, gdje živi, a mjesec dana na svjetioniku. Stončica je udaljena od Visa dvadesetak minuta automobilom i još dvadesetak minuta hoda kozjom stazom. Ponekad mu dođu prijatelji iz Visa ili Splita. U slobodno vrijeme zatvori se u svoju malu radionicu i od drvenih naplavina izrađuje ribe koje je već nekoliko puta prikazao na izložbama u Splitu, Visu i Zagrebu.
U dokumentranom filmu Lanternist prikazan je život svjetioničara, a kroz priču o Ivanu Buliću vidi se da samoća nije uvjetovana time da si negdje sam. Za ovaj film Tanje Kanceljak glazbu su skladali Oleg Colnago i Dražen Scholz.

Scenarist:
Snimatelj: Damjan Petrović
Montaža: Davor Javoršek
TRAJANJE: 30 min

Slike

LanternistLanternistLanternistLanternistLanternistLanternist

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.