OPIS

Svijet je prepun divova koji nas ispunjavaju strahopoštovanjem i čuđenjem. Čini se da ljude privlače takva stvorenja. Ona nas fasciniraju i inspiriraju. No, što je to tako privlačno kod njih i zašto su ta čudovišta tako golema?
Svaka životinjska vrsta ima svoje divove, no kod nekih životinja to poprima ekstremne razmjerev - najveća mačka, sibirski tigar, lovi losove, najveću vrstu jelena na svijetu. Golemi vodeni bivol može natjerati čopor lavova u bijeg, a zemlja podrhtava kada se sukobe dva vodenkonja.
Neki od tih divova su pravi rekorderi, kao 4 m visok i 11 tona težak afrički slon. No on je pravi patuljak u usporedbi s ulješurom, najvećom zubatom životinjom, ogromnih zakrivljenih zuba i mozga pet puta većeg od ljudskog.
"Veliko" se može tumačiti na razne načine, no jedno je sigurno: divovi životinjskog svijeta su mnogobrojni, fascinantni i prekrasni.

TRAJANJE: 50 min

Slike

Divovi životinjskog svijetaDivovi životinjskog svijetaDivovi životinjskog svijetaDivovi životinjskog svijetaDivovi životinjskog svijeta

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.