Ocjena: 7.3/10
Ocjena korisnika: 7.9/10
(58 glasova)

OPIS

Dieter Dengler maštao je o letenju još od djetinjstva, koje je proveo u zaraćenoj Njemačkoj. Zbog toga se kao dragovoljac prijavio u mornaričke pilote - nakon što se njegova obitelj preselila u Ameriku. Jedino mjesto na kojem je oduvijek želio biti jest nebo, ali već na prvom zadatku iznad Laosa njegov je zrakoplov srušen. Nađe se u neprohodnoj džungli, daleko od teritorija koji drže Amerikanci, pa Denglera uskoro zarobe zloglasni vojnici Pathet Laa. Iako ubrzo shvaća da je u teškoj situaciji, odbija surađivati. Nakon šokantnog mučenja na početku, odvode ga u maleni zatvorenički logor, gdje upoznaje dva američka vojnika koji su u zarobljeništvu već dvije godine i čiji je duh gotovo slomljen. Duane im može samo savjetovati da šute da bi ostali živi, dok „Gene za Eugene“, već na rubu zdrave pameti, tvrdi da će ih svakog časa pustiti. No, Dangler se ne namjerava predugo zadržati u toj noćnoj mori. Počinje planirati bijeg koji će ostale zarobljenike iznenaditi svojom lukavošću i smjelošću. Dengler i ne zna gdje se nalaze – ali s nepokolebljivom sigurnošću zna da se ne smije prestati boriti za vlastiti život. Dok napreduje kroz džunglu, njegova borba ne prestaje, već ga vodi od bratske povezanosti do ruba očaja, u jednom od najneobičnijih bjegova u suvremenoj povijesti.

Slike

Bijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoruBijeg u zoru

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.