Ocjena: 7.4/10
Ocjena korisnika: 8.3/10
(51 glas)

OPIS

Tijekom II. svjetskog rata u terenskoj bolnici u Italiji britanski saveznici brinu se o tajanstvenom strancu, nesvjesni njegove opasne prošlosti. Otkrićem tajne njegova identiteta raspleće se čudesna priča o strasti, intrigi i avanturi.
Anthony Minghella napisao je i režirao ovu nagrađenu adaptaciju romana Michaela Ondaeta o ukletoj i tragičnoj ljubavi tijekom II. svjetskog rata. U terenskoj bolnici u Italiji Hana (Juliette Binoche), medicinska sestra iz Kanade, brine se o pilotu koji je se užasno opekao u avionskoj olupini; on nema dokumente i ne može se sjetiti svog imena pa je poznat samo kao „engleski pacijent“ zahvaljujući svome naglasku. Kada je bolnica prisiljena na evakuaciju, Hana putem odluči da se pacijent ne smije pomicati zbog svog krhkog stanja te njih dvoje ostanu u samostanu gdje će ih poslije pokupiti. S vremenom Hana počinje sastavljati pacijentovu priču od fragmenata njegovih uspomena. Veliki hit, „Engleski pacijent“ osvojio je devet Oscara, uključujući onaj za najbolji film, najboljeg redatelja i najbolju sporednu glumicu za Juliette Binoche.

Slike

Engleski pacijentEngleski pacijentEngleski pacijentMiramaxMiramaxMiramaxMiramaxEngleski pacijentEngleski pacijentEngleski pacijentEngleski pacijentEngleski pacijentEngleski pacijentEngleski pacijentEngleski pacijentEngleski pacijentEngleski pacijentEngleski pacijentEngleski pacijentEngleski pacijent

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.