Ocjena: 6.6/10
Ocjena korisnika: 7/10

OPIS

Radnja se odvija 1949. g. u New Yorku. Čovjek koji je preživio holokaust zarađuje za život kao ‘pisac iz sjene’ za jednog rabina. U životu ima tri žene. Ženu s kojom je trenutačno u braku, udanu ženu s kojom ima aferu, i bivšu ženu koja se pojavi nakon dugo vremena, a za koju je mislio da je poginula u ratu. Film govori o razmišljanjima preživjelih Židova koji više ne slijede pravila vjere i propituju Boga koji je mogao dopustiti holokaust.
Herman (Ron Silver) je preživio holokaust i vjeruje da je njegova supruga Tamara ubijena u koncentracijskom logoru. Ženi se imigranticom Yadwigom (Margaret Sophie Stein) kod čije se obitelji skrio od nacista. Njih dvoje zajedno emigriraju u New York. Hermana ondje zapošljava jedan njujorški rabin i on počinje prevoditi duhovne knjige. Ubrzo, započinje ljubavnu vezu s Mashom (Lena Olin), koja zatrudni. Budući da Yadwiga nije Židovka, te stoga njegov brak nije zakonit u vjerskim okvirima, Herman oženi i Mashu. Ali, tada se pojavi i Tamara (Anjelica Huston) koja ipak nije ubijena.

Slike

Neprijatelji: Ljubavna pričaNeprijatelji: Ljubavna pričaNeprijatelji: Ljubavna pričaNeprijatelji: Ljubavna pričaNeprijatelji: Ljubavna priča

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.