OPIS

U Njemačkoj 1920. godine dvije šestogodišnje bliznakinje ostanu siročad, nakon čega bivaju razdvojene. Lotte je kod tetke u Holandiji, a Anna je poslana da radi kao ispomoć kod ujaka na farmu u Njemačkoj. Do drugog svjetskog rata nemaju nikakvog kontakta, ali sticajem okolnosti ponovo se sreću. Anna je udata za SS oficira, a Lotte za jevrejskog muzičara. Priča prati njihove živote dok pokušavaju izmiriti od društva nametnute oprečne stavove.

Slike

BliznakinjeBliznakinjeBliznakinjeBliznakinjeBliznakinje

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Obeščašćena (1931)

    image
    Austrijska tajna služba šalje svoju najzavodljiviju agenticu da špijunira Ruse...
  • Crvena zemlja (1975)

    image
    Godine 1941. partizani oslobađaju Užice i Čačak te vode borbu za Kraljevo. Njemci, u cilju odmazde, vrše genocid: strijeljaju 6.000 građana Kraljeva.
  • Balada o vojniku (1959)

    image
    “Balada o vojniku" (Ballada o soldate) je sovjetski dugometražni film iz 1959. godine u režiji Grigorija Čuhraja, sa Vladimirom Ivašovim i Žanom Prohorenko u...
  • Djevojka s Kosmaja (1972)

    image
    Rat razdvaja dvoje zaljubljenih. Djevojka se opredjeljuje za partizane. Ratujući, ona traga za svojim mladićem i konačno saznaje da pripada suprotnoj strani. U...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.