OPIS

U čarobnom gradu ulični mangup Aladin bori se da spasi princezu Jasmine od zlih spletki čarobnjaka Jafara. Aladinov se cijeli život mijenja kad protrlja čarobnu svjetiljku iz koje se pojavi zabavan Duh koji mu ponudi ispuniti tri želje.
Aladin je siromašni mladić iz Bagdada, koji provodi dane po gradskim ulicama, u društvu svojega najboljega prijatelja, majmuna Abua. U istome gradu, u kraljevskoj palači, princeza Jasmina je jako tužna. Naime, ona ništa ne može napraviti što bi željela jer je zakoni obvezuju da se slijepo pokorava očevim zapovijedima, a koji se čak tiču i njezine udaje. Željna života, ona se iskrade iz palače i uputi u grad, gdje nabasa na Aladina. Međutim, za njom je krenula potraga koju vodi veliki kraljev vezir Jafar. Saznavši da postoji mladić Aladin, baci ga u tamnicu i odluči iskoristiti ga da mu iz pećine čudesa donese čarobnu svjetiljku u kojoj se krije duh nadljudskih moći. Naivni mladić pristane, no stvari će se zakomplicirati...
Ovaj animirani „Disneyjev“ klasik priča je o snalažljivom lopovu Aladinu koji se zaljubi u sultanovu kćer i krene na epsko putovanje da osvoji njezinu ruku. No tijekom potrage Aladin nije ni svjestan da je zapravo pijun u rukama zlog vezira Jafara koji treba njegovu pomoć da izvuče tajanstvenu svjetiljku iz Pećine čuda. Umjesto toga, Aladin otkriva da je tajna svjetiljke šaljivi Duh koji mu ponudi ispuniti tri želje. Ali prije nego što ih stigne sve iskoristiti, Jafar ukrade svjetiljku pa Aladin mora nadmudriti vezira da spasi sultanovu kraljevinu.

Slike

AladinAladinAladinAladinAladinAladinAladinAladinAladinAladin

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.