Ocjena: 6.3/10
Ocjena korisnika: 8.5/10
(18 glasova)

OPIS

Nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske a sa 18 udovica, Marija odbija pritisak da se ponovo uda. Umjesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Obe mlade kraljice vide jedna drugu u strahu i slabosti. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svijetu u kojem dominiraju muškarci, njih dve će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti. Odlučna da bude vladar a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, prijeteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavjera ugrožavaju oba prijestola i mijenjaju tok istorije.

Slike

Marija Stjuart: kraljica ŠkotskeMarija Stjuart: kraljica ŠkotskeMarija Stjuart: kraljica ŠkotskeMarija Stjuart: kraljica ŠkotskeMarija Stjuart: kraljica ŠkotskeMarija Stjuart: kraljica ŠkotskeMarija Stjuart: kraljica Škotske

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.