poster

Obećana zemlja

Obećana zemlja (2018)

dokumentarni | Hrvatska
Režiser: Dragan Nikolić

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena korisnika: 3/10

OPIS

Svake minute u Australiju dolazi živjeti nova osoba. Koji su temelji australskog modela multikulturalizma, je li globalno najuspješniji i s kojim je izazovima suočen? Zašto su Melbourne i država Victoria multikulturalne meke? Koliko imigracija doprinosi gospodarskom čudu države - kontinenta? Koliko je velik australski humanitarni program, kako država pomaže u prilagodbi novo pridošlih izbjeglica? Kako se mijenja australska demografska slika? Koliki je utjecaj Azijaca, osobito Kineza na javni život Australije? Koliko su muslimani dio australske genske karte, ima li u javnom životu islamofobije? Je li politika "bijele Australije" daleka prošlost, koliko je prisutan rasizam i do koje mjere zakonska zaštita od rasnih uvreda može ograničiti slobodu govora? Koliko je jaka socijalna kohezija u australskom društvu? Koje su odredbe novog zakona o državljanstvu postrožene, što su tzv. australske vrijednosti i jesu li usmjerene protiv muslimana? Zašto australski političari i javnost strahuju od ilegalne imigracije?

Snimatelj: Andi Mošnja

Slike

Obećana zemljaObećana zemljaObećana zemljaObećana zemljaObećana zemljaObećana zemljaObećana zemljaObećana zemljaObećana zemljaObećana zemlja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.