OPIS

U New Yorku, negdje u dvadesetom stoljeću, prizvan je nadnaravni heroj iz starih židovskih legendi da zaštiti dječaka i rabina od prijetnje kojoj su se sami nemoćni oduprijeti.
U Brooklynu, u ljeto 1947. Michael Devlin (Peter Tambakis, "Šesto čulo") dječak irskog porijekla, koji je već dugo žrtva školskih nasilnika, jedini je svjedok premlaćivanja vlasnika dućana, Židova, od bande zvane Falcons. Preplašeni dječak povjeri se jedino svojoj majci, udovici (Lolita Davidovich) koja mu obeća da će Bog kazniti krivce. Iako shvaća da mora vlastima prijaviti što je vidio, Michael oklijeva znajući da će tada trpjeti još gore maltretiranje no inače. Mučen krivnjom, Michael odluči pomoći rabinu (Stephen Rea) u nevolji te se s njim ubrzo sprijatelji. Dječak mu povjeri svoju tajnu, a za uzvrat, rabin njemu otkrije čime se doista bavi. On, naime, proučava misterije Kabale pomoću koje može stvarati čuda kakvo je, na primjer, snijeg u kolovozu. No najveće od svih čuda koja može prizvati je stvorenje poznato kao Golem - biće iz legendi, napravljeno od gline, a stvoreno da brani nevine od zla. Kad rabin Hirsh postane lovina Falconsa, Michael je taj koji mora prizvati Golema. I dok se sjena nasilja nadvija nad njegovim susjedstvom, Michael polaže sve nade u strašnu židovsku legendu da mu pomogne suočiti se sa svojim mučiteljima i provesti pravdu.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Magareća koža (1970)

  danas
  image
  Dobra vila pomaže princezi da se preruši kako se ne bi morala udati za čovjeka kojeg ne voli...
 • Malo vremena (2014)

  danas
  image
  A young guy decides to skip college in favor of joining his father on the lot of his used-car business.
 • Plešimo zajedno 2 (2006)

  danas
  image
  Sara Johnson silno želi pohađati plesnu školu Julliard i postati profesionalna balerina. Snovi joj se i ostvare kada položi težak prijemni ispit. Konkurencija je...
 • Grubijan (1953)

  danas
  image
  Meksiko tijekom 50-ih godina prošlog stoljeća. Kad bogati zemljoposjednik Andrés Cabrera (A. Soler) odluči iseliti siromašne stanovnike svog sirotinjskog naselja...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.