OPIS

Prva epizoda: Đilas i oni
Prva od deset epizoda serije Milovan Đilas bavi se fenomenom zaborava i potiskivanja ličnosti i dela Milovana Đilasa iz kolektivnog sećanja. O Đilasu govore njegovi prijatelji i poznanici kao i istoričari. Neki od sagovornika svedeoče da nisu verovali da je on zaista postojao odnosno da postoji. Prva, uvodna epizoda je zamišljena kao ekspozicija i najava narednih koje se bave fazama u Đilasovom životu i kontroverzama oko dela i ličnosti M. Đilasa. Učesnici govore o prvom susretu sa Đilasom i svojim utiscima.
U seriji su korišćeni arhivski materijali RTS-a i materijali, fotografije, faksimili dokumenata i dr. iz lične arhive Milovana i Alekse Đilasa, Matije Bećkovića i drugih.
Učesnici: Matija Bećković, Vida Ognjenović, Nebojša Damjanović, istoričar (Đilasov rođak), Nikola Barović, advokat (sin Jovana Barovića, advokata koji je branio Đilasa), Milan Ristović, istoričar, Bećir Vuković, književnik, Crna Gora, iz sela iz kojeg potiče i Đilas, Ivo Goldštajn, istoričar i diplomata, Zagreb, Mate Meštrović, istoričar, SAD, Zagreb, poznanik Đilasov, Brano Mandić, književnik, Podgorica, Ratko Božović, sociolog.
autor: Nenad Miloševićmontaža i muzika: Bojan Perišić

Slike

Milovan Đilas

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Preživjeli smo zločin (2020)

    image
    Kratak izlet pretvara se u noćnu moru za jednu obitelj nakon što bijesna rulja napadne njihovo vozilo, a vlasnik praonice rublja žrtva je teškog napada mušterija...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.