poster

Miris dunja

Miris dunja (1982)

drama, romantika, ratni | Jugoslavija
Režiser: Mirza Idrizović

Ocjena: 6.8/10
Ocjena korisnika: 8.3/10
(23 glasova)

OPIS

Zahvaljujući prijateljstvu sa nacistima, sarajevski biznismen Mustafa se tokom Drugog svjetskog rata brzo obogati. Sestra Azra i brat Ibrahim potpuno drugačije žive, pomažu ilegalcima i kriju mladu Jevrejku. Nijemci pretresu Mustafinu kuću i ubiju mu oca, a Jevrejka uspijeva pobjeći. Ne znajući šta se desilo, Mustafa se vraća s pijanke i prolazi pored groblja u trenutku kad mu sahranjuju oca. U njemu se nešto lomi i on, neočekivano, ubije njemačkog oficira. Prizor posmatraju Luna i njegov brat koji baca bombu i sam bude ranjen. Bojeći se za život djevojke, moli je da bježi i tako štiti ljubav koja je nikla među njima u surovim danima rata.

Slike

Miris dunja

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Habermannov mlin (2010)

    image
    Drama. Život njemačkog vlasnika mlina i njegove obitelji u Sudetima zauvijek promijene dramatični događaji u Europi 1938. Film je snimljen prema stvarnim...
  • Crvena zemlja (1975)

    image
    Godine 1941. partizani oslobađaju Užice i Čačak te vode borbu za Kraljevo. Njemci, u cilju odmazde, vrše genocid: strijeljaju 6.000 građana Kraljeva.
  • Obeščašćena (1931)

    image
    Austrijska tajna služba šalje svoju najzavodljiviju agenticu da špijunira Ruse...
  • Balada o vojniku (1959)

    image
    “Balada o vojniku" (Ballada o soldate) je sovjetski dugometražni film iz 1959. godine u režiji Grigorija Čuhraja, sa Vladimirom Ivašovim i Žanom Prohorenko u...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.