Ocjena: 7.6/10

OPIS

Jackie Chan se udružuje s tehnološkim inovatorom i istraživačem Arthurom Huangom. Zajedno su izumili prvi potpuno mobilni stroj za recikliranje plastike - Trashpresso. Sada su na misiji da ga isprobaju na tibetanskomj visoravni.
Planeta Zemlja već se dugo nosi s izazovima uzrokovanim viškom otpada. Najveći izazov je višak plastike, koja se jako teško i jako dugo razgrađuje te predstavlja najveću ekološku opasnost za budućnost života na Zemlji. Mnogobrojne akcije koje su pokrenute posljednjih godina, prije svega pokušavaju podići razinu svijesti o problemu kojeg je čovjek sam uzrokovao. Jackie Chan, strastveni zagovornik zaštite okoliša je u kombinaciji s inovatorom Huangom odlučio promijeniti ekološku sliku Zemlje koristeći izume koji će pomoći u recikliranju otpada. Na takav način su i izumili novi mobilni stroj – Trashpresso s kojim pomažu udaljenim i zaboravljenim zajednicama u borbi protiv ekološkog otpada. Jackie Chan i Arthur Huang u ovom serijalu odlaze testirati stroj na jednom od klimatski najzahtjevnijih područja na svijetu – Tibetanskoj visoravni. Jedan od najvećih izazova jest svladati tehničke poteškoće koje uzrokuje ogromna visina i iznimno hladna klima. Upravo zbog takve teške prohodnosti, ova područja često znaju biti zaboravljena i ekološki ugrožena. Osnovna ideja je prije svega osvijestiti mlađe naraštaje o problemima zagađenja s kojima će se susretati cijeli život. Pod mentorstvom Jackieja Chana tibetanska djeca naučit će odvajati otpad i koristiti novi izum za recikliranje plastike. Odgajanje novih, ekološki osviještenih naraštaja ključ je za očuvanje prirodnog i životinjskog svijeta Zemlje. Druga faza ekološke akcije je uključivanje lokalnih vlasti i nevladinih organizacija kako bi se što učinkovitije kupio otpad i uspješno prenamijenio u druge svrhe. Cilj ovog serijala je promicanje svijesti o ekološkim, a i društvenim posljedicama koje dolaze od odabira proizvoda koje čovječanstvo svakodnevno konzumira.

Glumci
Producent: Jackie Chan, David Hay
TRAJANJE: 44 min

Slike

Zeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja ChanaZeleni heroji Jackieja Chana

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.