Ocjena: 7.3/10
Ocjena korisnika: 8.7/10
(29 glasova)

OPIS

23. je stoljeće i tajnovita izvanzemaljska sila prijeti Zemlji isparavajući oceane i uništavajući atmosferu. U mahnitom pokušaju da spase čovječanstvo, Kirk i njegova posada moraju se vratiti u 1986. godinu u San Francisco gdje pronalaze svijet punka, pizze i autobusa na kojima morate imate točan iznos za plaćanje, što im je jednako strano kao bilo što s čime su se susreli u dalekim prostranstvima galaksije.
“Zvjezdane staze IV: Putovanje kući” (1986.) zaključuje priču započetu u filmu „Zvjezdane staze II: Khanov bijes” (1982.) i nastavljenu u filmu “ Zvjezdane staze III: Potraga za Spockom” (1984.), ali s potpuno novim, veselijim tonom. Na početku filma prošli su mjeseci od događaja u „Zvjezdanim stazama III”; Admiral Kirk (William Shatner), McCoy (DeForest Kelley), Scott (James Doohan), Sulu (George Takei), Uhura (Nichelle Nichols) i Chekhov (Walter Koenig) zatočeni su u samonametnutom egzilu na Vulkanu, skupa s oživljenim i regeneriranim Spockom (Leonard Nimoy, koji je i redatelj). Dok Spock pokušava shvatiti vulkanske i ljudske polovice svoje oživljene psihe, ostali se pripremaju za povratak na Zemlju da bi se suočili s optužbama Klingonskog Carstva i Zvjezdane flote oko događaja u „Genesisu“. U svom silom oduzetom, improviziranom klingonskom brodu, oni kreću na Zemlju ne znajući da bi nova kriza mogla uništiti njihov svijet: golema, beskrajno moćna izvanzemaljska sonda ušla je u galaksiju i pozicionirala se blizu Zemlje onesposobljavajući svaku letjelicu i instalaciju na svome putu svojim izvorom energije i komunikacije te je ionizirala cijelu atmosferu i počela isparavati oceane, ostavljajući planetu samo još nekoliko sati opstanka. Spock utvrđuje da sonda šalje signale drugom inteligentnom zemaljskom obliku života, grbavim kitovima, koji više ne postoje. Koristeći efekt gravitacijskog manevra uz warp (stvoren još u izvornoj seriji) da otputuju natrag u Zemljino 20. stoljeće, Kirk i njegova družina dospijevaju u 1980-e godine u San Francisco da bi pokušali donijeti grbave kitove u 23. stoljeće i odgovorili sondi. Tako započinje iznenađujuće vesela, bezbrižna, ali opet ozbiljna odiseja kroz prošlost (što se može usporediti s najboljim dijelom izvorne serije), dok se posada uči nositi s autobusima na kojima morate imati točan iznos novaca, ljutim vozačima, punk-rock entuzijastima i ostalim elementima života u 80-ima, a Kirk pokušava uvjeriti znanstvenicu (Catherine Hicks) da ima dobre namjere s dva kita u zatočeništvu. Scenarij je najdomišljatiji i najsofisticiraniji od svih scenarija filmova „Zvjezdane staze“.

Slike

Zvjezdane staze IV: Putovanje kućiZvjezdane staze IV: Putovanje kućiZvjezdane staze IV: Putovanje kućiZvjezdane staze IV: Putovanje kućiZvjezdane staze IV: Putovanje kućiZvjezdane staze IV: Putovanje kućiZvjezdane staze IV: Putovanje kućiZvjezdane staze IV: Putovanje kućiZvjezdane staze IV: Putovanje kućiZvjezdane staze IV: Putovanje kućiZvjezdane staze IV: Putovanje kući

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.