poster

Topkapi

Topkapi (1964)

Režiser: Jules Dassin
Pink Classic | sutra | 21:25

Ocjena: 6.9/10
Ocjena korisnika: 7.1/10
(12 glasova)

OPIS

Skupina pljačkaša, kojoj su na čelu pustolovka Elizabeth (M. Mercouri) i njezin bivši ljubavnik (M. Schell), odluče ukrasti najvredniji eksponat zbirke muzeja Topkapi: bodež optočen smaragdima. Mjere muzejskog osiguranja vrlo su složene i pothvat iziskuje maštoviti plan, dugotrajne pripreme i provalnike specijaliste. Jedan iz te ekipe, Simpson (P. Ustinov), tu je radi zavaravanja policije. Sve se odvija prema planu, ali se javljaju i neočekivane komplikacije...
Kriminalistički film iz podžanra tzv. filmova velike pljačke s elementima komedije. Film je postigao veliki komercijalni uspjeh, režirao ga je američki redatelj emigrant Jules Dassin, koji se nakon Drugog svjetskog rata istakao originalnim kriminalističkim filmovima. Uspjehu filma pridonijela je sjajna ekipa glumaca: redateljeva supruga Melina Mercouri, najslavnija grčka glumica, Maximilian Schell, poznati karakterni glumac (Suđenje u Nürnbergu) i popularni Peter Ustinov, koji je za ovaj film dobio svojeg drugog Oscara za epizodnu ulogu.

Slike

TopkapiTopkapiTopkapiTopkapiTopkapiTopkapiTopkapi

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.