Ocjena: 8.6/10
Ocjena korisnika: 10/10
(5 glasova)

OPIS

Dum spiro spero latinska je uzrečica koja znači dok dišem, nadam se, i koja je do danas ostala geslo onih koji se ne predaju do posljednjeg daha. Ispreplećući svakidašnjicu, knjige i smrt, autor govori o gubljenju snage i snazi da se s tim gubitkom nosi. Svatko umire od časa kad se rodi, što je najveći razlog da se razumiju vrijednosti života i uživa u radostima koje pruža.
Afirmirani pisac je nakon niza knjiga napravio prvi film, pri čemu je iskustvo literata progovorilo filmskim jezikom dosežući razinu njegove literature. Pojedinosti uobičajenog okruženja i svakodnevnog života uklapaju se u priču koja iz njih izvire. Ovaj film uvelike je "one man show" jer je uz scenarij i režiju autor i snimio sav materijal te svira drombulju.
Film je osvojio mnoge prestižne nagrade i 4 nagrade za najbolji dokumentarni film: Dani Hrvatskog filma, Festival dei popoli, Krakow Film Festival, La Cabina Film Festival, a dokumentarni.net ga je proglasio najboljim dokumentarnim filmom produciranim u 2016. godini.

Slike

Dum spiro speroDum spiro speroDum spiro speroDum spiro speroDum spiro spero

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.