poster

Trgovački putnik

Forushande (2016)

drama, triler, misterija | Iran, Francuska
Režiser: Asghar Farhadi

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
Ocjena: 7.7/10
Ocjena korisnika: 8.3/10
(13 glasova)

OPIS

Rana i Emad su bračni par koji zajedno rade na produkciji Milerovog komada “Smrt trgovačkog putnika”. Kako im je kuća u kojoj su živjeli u raspadu primorani su da od kolege, koji sa njima radi na istom projektu, iznajme stan. Vrlo brzo sumnjive moralne norme prethodne stanarke uvući će par u situaciju koja će im u potpunosti promijeniti život. Iranski dobitnik Oskara za najbolji strani film te dobitnik nagrada za najbolji scenario i glavnu mušku ulogu na Kanskom filmskom festivalu.

Slike

Trgovački putnikTrgovački putnikTrgovački putnikTrgovački putnikTrgovački putnikTrgovački putnikTrgovački putnik

Recenzije


Recenzirao/la johnnykola
utorak, 3. septembar 2019. 13:37
Spojleri prisutni Pokaži mi
Dobro je napukla zgrada u kojoj su živjeli Emad i Rana, glavni likovi u Oscarom pretprošle godine nagrađenom filmu Trgovački putnik za najbolji strani, režisera Farhadija. Napukla je zbog građevinskih radova u neposrednom komšiluku. Temelji su uzdrmani. U Teheranu u kojem se odvija radnja iracionalno se gradi, sve se rapidno mijenja. Nestaju zelene površine, kao i kod nas progutane željom za (navodnim?) prosperitetom. Ruše se paralelno i temelji porodičnih i međuljudskih odnosa općenito.... (više)
Lajkuj recenziju
0 komentara

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.