Ocjena: 5.6/10
Ocjena korisnika: 6.7/10
(3 glasova)

OPIS

Godine 2015. Svjetska zdravstvena organizacija uvrstila je jedan od aditiva u mesnim prerađevinama na popis kancerogenih tvari. Taj je aditiv gotovo bio zabranjen u Sjedinjenim Državama 1970-ih - sve dok lobiranje mesne industrije nije diskreditiralo znanstvenike. Otkrivamo kako lobisti desetljećima djeluju u sjeni da bi spriječili ili usporili donošenje propisa o nekim aditivima.
U pozadini te strategije znanstvenici su koji surađuju i primaju izdašne naknade za svoje studije koje promiču konzumaciju mesa. One pak čiji rad otkriva zdravstvene rizike povezane s mesom treba 'sasjeći'.
Od Bretanje do Danske, preko Kalifornije i Wisconsina, redateljica Sandrine Rigaud godinu je dana istraživala taktike mesne industrije.

TRAJANJE: 53 min

Slike

Mesna industrijaMesna industrijaMesna industrijaMesna industrija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Posljednja oaza (1983)

    image
    Posljednja oaza je cjelovečernji film koji nam na dokumentarno-umjetnički način predstavlja jedan od rijetkih pejzaža netaknute prirode koji je smješten između...
  • Tko bi rekao - fantazije umreženog svijeta (2016)

    image
    Kakav je i koliki egzistencijalni uticaj robotike, interneta stvari (IoT) i vještačke inteligencije na život čovjeka? Društvo danas zavisi o internetu u skoro...
  • Putinovi svjedoci (2018)

    image
    U dva dijela ovoga filma vidjeti ćemo priču koja je zasnovna na jedinstvenim i isključivo dokumentarnim svjedočanstvima o pravim uzrocima i posljedicama operacije...
  • The Day the Dinosaurs Died (2017)

    image
    Investigates the greatest vanishing act in the history of our planet - the sudden disappearance of the dinosaurs 66 million years ago.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.