Ocjena: 5.8/10
Ocjena korisnika: 6.8/10
(6 glasova)

OPIS

Gospođa Wu (L. Yan) je bogata i pametna Kineskinja za koju četrdesete godine života ne znače samo loše, nego donose i dobro. Prema staroj tradiciji u to doba udata žena stječe pravo na "mirovinu" te smije dovesti mlađu nasljednicu koja će ju zamijeniti u bitnome dijelu bračnih dužnosti. Pohotan muž (S. Sau), barem isprva, prihvaća novost s neskrivenim oduševljenjem, no preostali članovi mnogoljudnoga kućanstva nisu tako zadovoljni promjenama koje donosi. Osobito je uznemiren najstariji sin, Fengmo (J. Cho), koji se ubrzo zaljubi u svoju "drugu majku" i vršnjakinju. Nemir u kuću unosi i dolazak učitelja, bijeloga katoličkog svećenika Andrea (W. Dafoe), koji svojom blagošću i postojanošću ubrzo osvaja domaćicu naviknutu na sasvim drugačije odnose s muškarcima. Japanska invazija na Kinu i otpor kineske komunističke partije koji prerasta u revoluciju čine raskid s tisućljetnim pravilima istodobno lakšim, ali i bolnijim.

Slike

Paviljon žena

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Habermannov mlin (2010)

    image
    Drama. Život njemačkog vlasnika mlina i njegove obitelji u Sudetima zauvijek promijene dramatični događaji u Europi 1938. Film je snimljen prema stvarnim...
  • Yellowneck (1955)

    image
    Pet vojnika dezertera na putu za Kubu prolazi kroz razne nedaće, od močvara do Indijanaca...
  • Crvena zemlja (1975)

    image
    Godine 1941. partizani oslobađaju Užice i Čačak te vode borbu za Kraljevo. Njemci, u cilju odmazde, vrše genocid: strijeljaju 6.000 građana Kraljeva.
  • Obeščašćena (1931)

    image
    Austrijska tajna služba šalje svoju najzavodljiviju agenticu da špijunira Ruse...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.