Ocjena: 4.8/10

OPIS

Čitav niz ubistava u sjevernoj Kaliforniji, tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka izveo je - vjeruje se - ubica koji si je dao nadimak Zodijak. Policija, međutim, nikad nije uspjela naći dovoljno dokaza da identifikuje osumnjičenika, pa su svi slučajevi, do danas, ostali nerješeni. Opsesija jednog čovjeka da razrješi tu tajnu rezultirala je bestsellerom, koji je ekranizirao redatelj David Fincher.
Poveznica između niza ubistava u sjevernoj Kaliforniji, tokom 60-ih i 70-ih su pisma, koja je, kako izgleda, ubica poslao dnevnim novinama San Francisca, tražeći da budu objavljena ili će ponovo nekog ubiti. Pisma su popraćena brojevima - šifriranim porukama - za koje ubica kaže da sadrže pokazatelje njegovog identiteta. Robert Graysmith, karikaturist u jednom od novina - San Francisco Chronicle -, a takođe i amaterski kriptolog, postaje fasciniran, ustvari opsjednut, rješavanjem slučaja.
ZLATNI GLAS - LA RONCA DE ORO - serija, 62. epizode,
od 01.07. pon-pet u 14.00 dvije epizode
Serija Zlatni glas je priča o Heleniti Vargas, ženi koja je htjela da bude slobodna u strašno seksističkom vremenu pedesetih godina prošlog vijeka, gdje su žene imale više obaveza nego prava i kada su bile osuđene da budu samo majke i supruge. Helenita je našla način da pjevanjem bude slobodna i da izrazi svoje najdublje želje za slobodom, da pređe preko prepreka i predrasuda društva, počinjući sa njenom porodicom.
ISTINE I LAŽI - domaća serija, 1 sezona, 171. epizoda, od 01.07. pon - pet u 20.15 dvije epizode
Muzika: Sergej Ćetković
Matursko veče spaja Pavla i Marinu, najpopularnije tinejdžere u školi, sa Nikolom, Kristinom i Slobom, najpoznatijim autsajderima škole. Ta noć, ispunjena uzbuđenjima, glasnom muzikom i alkoholom, ostaće im svima u sjećanju kao kraj jedne ere, i početak nove faze u njihovim životima. Dvadesetak godina kasnije, njihovi životi se ponovo ukrštaju. Pavle i Marina su u ne tako srećnom braku, imaju sina koji je i sam tinejdžer, a Nikola, Kristina i Sloba žive živote kao da se u tih dvadeset godina ništa nije promijenilo - i dalje poštujući zakletvu koju su položili prije mnogo vremena, da nikada neće imati stalan posao, ni ozbiljnu vezu, ni porodicu... Poslije slučajnog susreta između Marine i Nikole, na površinu će isplivati tajne iz prošlosti koje će im svima promijeniti živote.

Slike

ZodijakZodijakZodijakZodijak

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.