poster

Vremenski labirint

BACKTIME (1998)

SAD
Režiser: Steven Miller

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocjena: 4.5/10

OPIS

Iako su nedavno prekinuli vezu, Jase (A. Fitzhugh) je još uvijek zaljubljen u Kaylu (A. Coleman). Jednoga dana Kayla ga obavijesti da se udaje za drugoga, što Jaseu slomi srce. No kad taj sudbonosni dan stigne, počnu se događati čudne stvari. Kayla pred oltarom najednom misteriozno nestane te doslovce padne na Jasea pred njegovom kućom. Njemu ništa nije jasno, no ona ga upozori da moraju pobjeći od strašnog stvora kojeg naziva vremenskim teroristom. Ubrzo se i taj stvor pojavi niotkud i počne ih proganjati. Kad mu se Jase pokuša suprotstaviti, stvor ga odbaci te sad Jase najednom nestane. Od tog trenutka stvari postaju još čudnije. Budi se u nekakvoj futurističkoj komori, a tamo pronalazi Kaylu i pričljivog robota Sargea (T. Baker) koji im objašnjava da se nalaze u 7000 godina dalekoj budućnosti gdje ih vremenski teroristi drže zatočenima...
Mogućnost putovanja kroz vrijeme sa svim njegovim implikacijama i posljedicama tema je koja će vjerojatno uvijek fascinirati čovječanstvo, a time i filmske kreativce. Jedan od obožavanih filmskih serijala je "Povratak u budućnost" Roberta Zemeckisa, glasovita znanstveno-fantastična ekstravagancija u kojoj je na vrlo humorističan, zabavan i vizualno besprijekoran način put kroz vrijeme predstavljen kao efektna metoda ispravljanja životnih grešaka i propusta. Miller svoj znanstveno-fantastični film nije uvjetovao spektakularnim specijalnim efektima već idejnim konceptom, zapletenom radnjom i složenom pripovjedačkom strukturom. No na putu do iznenađujućeg raspleta nije zanemario ni razonodni aspekt svoga filma te ga je dodatno začinio simpatičnom ljubavnom pričom i paletom živopisnih likova koji nisu svi od krvi i mesa. Valja napomenuti da je glumačka ekipa uglavnom sastavljena od filmskih debitanata, a da je jedino poznatije ime u postavi ono koje daje glas robotu Sargeu. Riječ je, naime, o slavnom engleskom karakternom glumcu Tomu Bakeru, najpoznatijem po naslovnoj ulozi u obožavanom britanskom televizijskom serijalu Doctor Who.

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.