poster

Zmija

Le serpent (1973)

triler, drama | Francuska, Italija, Zapadna Njemačka
Režiser: Henri Verneuil

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena: 6.2/10

OPIS

Špijunski triler o sovjetskom diplomatu koji namjerava prijeći na Zapad, ali nailazi na sumnje obavještajaca s druge strane Željezne zavjese, snimljen prema romanu Pierrea Norda. Špijunski triler o sovjetskom diplomatu koji namjerava prijeći na Zapad, ali nailazi na sumnje obavještajaca s druge strane Željezne zavjese.

I dok američki veleposlanik u Parizu upravo predaje francuskom predsjedniku važno pismo njegova američkog kolege, u zrakoplovnoj će se luci Orly tek dogoditi prava drama. Sovjetski diplomat u Francuskoj pukovnik Aleksej Fedorovič Vlasov (Yul Brynner) donosi najvažniju odluku u karijeri: zatražit će politički azil i ponuditi Zapadu niz obavještajnih podataka koji će uvelike uzdrmati odnose NATO-a i Varšavskoga ugovora. Kako ni sovjetskim agentima ni Aleksejevoj supruzi Tatjani (Nathalie Nerval) ne uspije nagovoriti odbjeglog diplomata na povratak u Moskvu, francuski i američki obavještajci krenu u grozničavu provjeru njegovih podataka. Osim toga, CIA-in dužnosnik Allan Davies (Henry Fonda) i britanski špijun Philip Boyle kodnog imena Zmija (Dirk Bogarde) dobiju zadatak istražiti nije li možda Vlasovljev bijeg pomno isplanirana sovjetska varka"

Slike

Zmija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Taj Mahal (2015)

    image
    Studeni 2008. Jedne večeri, dok su joj roditelji vani na večeri, 18-godišnja Louise zaglavi u sobi Taj Mahal „Palace Hotela“ u Mumbaiju za vrijeme terorističkog...
  • Ledena šuma (2014)

    image
    Kako snježna mećava uskoro prijeti, mladi tehničar stiže u grad na velikoj nadmorskoj visini kako bi popravio električnu centralu. Ubrzo otkriva da se ona koristi...
  • Kuća (2021)

    image
    Bračni par povlači se u luksuznu, visokotehnološku, potpuno automatiziranu kuću na udaljenom otoku. Kućni AI sustav poludi i okreće se protiv njih.
  • Oproštaj (2017)

    image
    Nakon godina apartheida, nadbiskup Desmond Tutu susreće brutalnog ubojicu koji ga moli za oprost...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.