OPIS

"Priča Eve Schwarz" filmska je biografija čakovečke Židovke iz jedne od najuglednijih židovskih obitelji u Međimurju. Priča je to o Čakovcu prije 2. svjetskog rata, o nesretnim vremenima i stradanju međimurskih Židova u holokaustu, o životu naše junakinje u Budimpešti nakon rata te o potrazi za vlastitim ocem koji je (kako se ispostavilo) stradao u Auschwitzu.
Temeljen na knjizi "Iz pepela čakovečke sinagoge" povjesničara Branimira Bunjca i napravljen kao kombinacija monodrame (u trenutku snimanja filma Eva Schwarz već je bila pokojna) i dokumentarca, film prikazuje intimnu ispovijed glavne junakinje, ali i pokušava dati povijesni okvir njezinog života u turbulentnim vremenima rata i poraća, te daje pregled sudbine međimurske židovske zajednice.
Dokumentarni dio filma je sniman na autentičnim lokacijama (Čakovec, Budimpešta, Auschwitz, Buchenwald, Sommerda), uz korištenje arhivskog materijala HRT-a i Mađarskog filmskog arhiva, dok je igrani dio (s Blankom Bart koja je utjelovila Evu Schwarz) sniman u Zagrebu i temelji se na već spomenutoj knjizi njezinih intervjua koju je dramaturški obradila Maja Gregl. Glazbu za film komponirao je Alfi Kabiljo, a izveo Simfonijski orkestar HRT-a.

Scenarist: ,
Urednik: Ivica Dlesk
Snimatelj: Davor Petričić

Slike

Priča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve SchwarzPriča Eve Schwarz

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.