Ocjena: 7.3/10
Ocjena korisnika: 9.5/10
(2 glasova)

OPIS

Film počinje prizorima umorstva prostitutke u javnoj kući. Nakon tih nekoliko uvodnih prizora film se nastavlja u crno-bijeloj tehnici. Peter Egermann (R. Atzorn), obiteljski čovjek srednjih godina, u sretnome braku bez djece, s dobrom karijerom i kvalitetnim društvenim životom, ubio je prostitutku Katarinu Kraft (R. Russek). Kroz policijska saslušanja, izjave njegovih prijatelja, psihijatra i prisjećanja članova obitelji polako se slaže Peterov život. Ispostavi se da brak uopće nije sretan i Peter ne može svoje frustracije riješiti na neki normalan način, što će na kraju uokviriti izvještaj psihijatra i Peterovog prijatelja Jensena (M. Benrath). Peter Egermann je odrastao uz dominantnu majku, a njihov je odnos izgubio na intenzitetu kad se zaljubio u Katarinu (C. Buchhegger). Katarina je isti tip dominantne žene i on je samo dominantnu majku zamijenio dominantnom suprugom. Njih se dvije naravno nikad misu podnosile upravo zbog te konkurentske posesivnosti. Egermannov slučaj i nije izgledao tako opasan jer takvi su ljudi rijetko skloni nasilju. No katastrofu će prouzročiti susret s prostitutkom Katarinom, osobom iz sasvim drugog miljea.
Ovaj je film Ingmar Bergman režirao i producirao za njemačku televiziju. Crno-bijela tehnika sredstvo je kojim je Bergman postigao gotovo dokumentarni karakter filma: hladno seciranje i analiziranje promašenog braka, policijske istrage, izopačene psihe glavnog junaka. Psihološka analiza glavnog lika je izvrsna kao i portretiranje Tima, suradnika Egermannove supruge Katarine, jer kroz njegov lik Bergman daje zanimljiv način gledanja na ljubav i sile koje upravljaju našim životima. Zbog restrospektivnosti i lika dominantne majke koji je uzrok raspada obitelji, a time i ličnosti, ovaj Bergmanov film pomalo podsjeća na njegovo višestruko nagrađivano ostvarenje "Jesenja sonata".

Slike

Iz života marionetaIz života marionetaIz života marionetaIz života marionetaIz života marionetaIz života marionetaIz života marionetaIz života marionetaIz života marionetaIz života marioneta

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.