OPIS

U Ukrajini tridesetih godina mladi ljubavnici Juri i Natalka bore se da prežive genocidnu glad koju je Staljin osmislio da uništi lokalni nacionalizam. Jurijev užas nad opsegom tragedije nadahnjuje ga da se bori za neovisnost Ukrajine.
Na temelju jedne od najzanemarenijih tragedija 20. stoljeća, GORKA ŽETVA moćna je priča o ljubavi, časti, pobuni i opstanku viđena očima dvoje mladih ljubavnika za vrijeme razorne genocidne politike Josifa Staljina protiv Ukrajine 1930-ih. Kako Staljin provodi ambicije komunista u Kremlju, mladi umjetnik Juri bori se da preživi glad, zatvor i mučenje kako bi spasio svoju ljubav iz djetinjstva Natalku od „Holodomora“, programa smrti od gladi koji je u konačnici ubio milijune Ukrajinaca. Dok se ova tragedija događa, Juri bježi iz sovjetskog zatvora i pridružuje se antiboljševičkom pokretu otpora i pritom se pokušava ponovno naći s Natalkom i nastaviti borbu za slobodnu Ukrajinu.

Slike

Gorka žetvaGorka žetvaGorka žetvaGorka žetvaGorka žetvaGorka žetvaGorka žetvaGorka žetvaGorka žetvaGorka žetva

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Petrijin vjenac (1980)

    image
    Ostarjela, ali vitalna i vedra srbijanska seljanka Petrija prisjeća se, kroz retuširane fotografske radove, svog života, od tridesetih godina preko Drugog...
  • Vukovar, jedna priča (1994)

    image
    Ovaj film opisuje nasilni raspad bivše Jugoslavije sa srpskog stajališta, koristeći priču o etnički miješanom paru u ratom razorenom gradu Vukovaru kao metaforu.
  • Otomanski poručnik (2017)

    image
    Ljubavna priča o američkoj bolničarki i turskom časniku u Prvom svjetskom ratu...
  • Crveni i crni (1985)

    image
    Drama. Italija je 1921. pripojila Istru, a većinsko hrvatsko i slovensko stanovništvo razočarano je postupkom Kraljevine SHS koja ih je prepustila strancima....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.