OPIS

Dosjei Wagner je inovativna i dinamična fuzija glazbenog dokumentarca, igranog i animiranog filma. Predstavlja život i glazbeno stvaralaštvo jednoga od najpoznatijih i vjerojatno najkontroverznijih njemačkih skladatelja, na način na koji to dosad još nije bilo učinjeno.
Provokativne igrane scene prate kompleksan i skandalozan odnos Richarda Wagnera (Samuel Finzi) i njegove druge supruge Cosime (Pegah Ferydoni). Scene su snimljene u modernom okruženju, uz Wagnerovu glazbu koja raspiruje strasti, aludirajući tako na klasične holivudske melodrame kao izravne nasljednike Wagnerova Gesamtkunstwerka.
Svako poglavlje dokumentarca nadahnuto je modernim kriminalističkim serijama. Priče se analiziraju u modernom istražnom prostoru, gdje se intervjuiraju svjetski priznati stručnjaci za Wagnera, uključujući Simone Young (dirigenticu i glazbenu ravnateljicu Hamburške državne opere), Philippea Jordana (dirigenta i glazbenog direktora Pariške opere), Katharinu Wagner (praunuku Richarda Wagnera i ravnateljicu festivala u Bayreuthu) i Laurencea Dreyfusa (profesora glazbe na Magdalen Collegeu, Oxford).
Obilježavajući 200. obljetnicu Wagnerova rođenja 2013. godine, film istražuje vizionarski opus i kontroverzan duh Richarda Wagnera, otkrivajući ga iznova za širu i raznoliku publiku.
Film je osvojio Nagrada publike za najbolji dokumentarac 2013. na Montrealskom filmskom festivalu i nominiran za Međunarodnu nagradu Emmy 2014.

Slike

Dosjei WagnerDosjei WagnerDosjei Wagner

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Roaring Abyss (2015)

    image
    A sound journey accros the mountains, deserts and forests of Ethiopia and its cultural universe. Roaring Abyss will take you through an inedit collection of music...
  • Attenborough i Groblje Mamuta (2021)

    image
    Amaterskim lovcima na fosile, Sally i Nevilleu Hollingworthu, pridružuju se Sir David Attenborough i profesor Ben Garrod kada na periferiji Swindona otkriju...
  • Justin Bieber: Believe (2013)

    image
    Justin Bieber Vam priča svoju priću, biografski film o životu pop zvijezde.
  • S ljubavlju, Marilyn (2012)

    image
    Uz pomoć mnogih poznatih osoba iz svijeta slavnih te nedavno otkrivenih dnevnika, redateljica Liz Garbus donosi čaroban portret jedne od najvećih holivudskih...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.