Dolomiti - U vrtu junaka

The Dolomites - In The Heroes' Garden


OPIS

Netaknuta divljina oko impresivnih stijena pozlaćenih posljednjim zrakama sunca u suton. Tako divan pogled može se vidjeti samo u Dolomitima, mjestu kao stvorenom za mitove i bajke.
Među stijenama, skrivene u sjeni, divlje životinje iz dana u dan pišu vlastite pripovijesti i basne. Među njima je i vuk samotnjak koji je dolutao iz Apenina u potrazi za družicom. Ovdje ju je napokon našao.
Ružičnjak kralja Laurina mitsko je mjesto u Dolomitima. Moćni suri orao vodi nas u obilazak tornjeva Vajolet i otkriva nam tajne Ružičnjaka - mjesta na kojem su vjetar, snijeg, led i sunce stvorili zasebni svijet.
Čavke nas pozivaju da ih pratimo do ruševina zaostalih iz krvavog rata koji se ovdje vodio prije stotinu godina. Na nekadašnjem bojnom polju danas ćemo zateći kreju, svisca i lasicu. Srest ćemo i lisicu, životinju koja se lako snalazi u svakom staništu: u šumi, na vrletima, na pašnjacima, u napuštenim kolibama, pa čak i na snijegu i ledu. Rijetke su tako prilagodljive životinje. Među ovim stijenama živi i jedna još vještija četveronožna penjačica - divokoza.
Izvršni producent: Andrew Solomon
Odabrala: Mira Vočinkić

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.