Ocjena: 6.6/10
Ocjena korisnika: 7/10
(5 glasova)

OPIS

Prije 500 godina revolucionarni svećenik zauvijek je promijenio lice kršćanstva i put europske civilizacije. Ovo je priča o Martinu Lutheru, vizionarskom reformatoru i jednoj od najpoznatijih religijskih figura u povijesti.
Prije 500 godina revolucionarni svećenik zauvijek je promijenio lice kršćanstva i put europske civilizacije. Riskirajući svoj život i akademsku reputaciju te suočen s proklinjanjem zbog svojih uvjerenja, jedan se čovjek suprotstavio svemoćnoj Katoličkoj crkvi. Zapadni svijet više nikad neće biti isti. Na 500. godišnjicu reformacije, ovo je priča o Martinu Lutheru, vizionarskom reformatoru i jednoj od najpoznatijih religijskih figura u povijesti koji je promijenio uvjerenja društva u trenutku kad je Katolička crkva dominirala svakom diskusijom i javnim mišljenjima. Film prati Lutherov sve veći bijes zbog korupcije i licemjerstva Crkvene hijerarhije početkom 16. st. koji ga je s vremenom pretvorio u revolucionara. Od njegove ekskomunikacije i govora o tome da postoji lažna crkva i prava crkva, do poznatog zabijanja 95 teza na vrata crkve u Wittenbergu, ova snažna drama otkriva da Luther nije ni stranac ni fanatik, nego čovjek svog vremena koji je činio ono što je vjerovao da je ispravno.

Slike

ReformacijaReformacijaReformacija

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.