poster

Harry Potter: Povijest čarobnjaštva

Harry Potter: A History of Magic (2017)

Režiser: Alex Harding, Jude Ho

Ocjena: 7.1/10
Ocjena korisnika: 9.2/10
(6 glasova)

OPIS

Čarobno putovanje kroz stvarnu prošlost koja je nadahnula knjige o Harryju Potteru.
Prije dvadeset godina prva je knjiga o Harryju Potteru začarala cijelu generaciju čitatelja. Kako bi proslavila tu godišnjicu, Britanska knjižnica priređuje jednu od najčarobnijih izložbi koje je ikada postavila - Harry Potter: povijest čarobnjaštva.
Pođite na razgled te magične izložbe, uz ekskluzivan pristup neprocjenjivoj zbirci umjetnina. Provest će vas po njoj vodeći svjetski stručnjaci za vještičarenje i čarobnjaštvo.
Hipnotički svijet Harryja Pottera temelji se na stoljećima čarobnjačke prošlosti i bogat je osvrtima na stvarne ekscentrike i davno zaboravljena književna blaga.
Od srednjovjekovnih rukopisa, koji su nadahnuli likove kao što je feniks Fawkes, preko proročkih kostiju iz kineskog brončanog doba, koje proriču budućnost, do petnaestostoljetnog nadgrobnog kamena alkemičara koji je tražio Kamen mudraca, sve su to izvorni predmeti koji su udahnuli život omiljenim klasicima J. K. Rowling.
Spisateljica i sama pregledava najuzbudljivije eksponate na izložbi te otvara svoju privatnu arhivu kako bi otkrila godinama skrivene crteže i nacrte. A kako se približava otvorenje izložbe, slavni obožavatelji dive se toj fascinantnoj špilji s blagom, kao što se Harry nekoć divio Zakutnoj ulici.

Slike

Harry Potter: Povijest čarobnjaštvaHarry Potter: Povijest čarobnjaštvaHarry Potter: Povijest čarobnjaštvaHarry Potter: Povijest čarobnjaštvaHarry Potter: Povijest čarobnjaštvaHarry Potter: Povijest čarobnjaštvaHarry Potter: Povijest čarobnjaštva

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Pume na kraju svijeta: Rođenje (2020)

    image
    Priča o Solitariji, majci pumi s četiri mladunca, smještena u Torres del Paine.
  • Povratak lava (2016)

    image
    S vrha brda Banda promatra močvaru. Daleko je od rodne južne Afrike. Lavovi dolaze u Nacionalni park Akagera. Čeka ih težak zadatak - prilagoditi se središnjoj...
  • Možete li popraviti mozak poput moga? (2018)

    image
    Lotje Sodderland imala je izljev krvi u mozgu kada je imala 34 godine i nakon toga nije mogla čitati, što joj je dalo jednu novu perspektivu gledanja svijeta. U...
  • Stvaranje zvučnih valova: Umjetnost filmskog zvuka (2019)

    image
    „Stvaranje zvučnih valova“ otkriva skrivenu snagu zvuka u kinu. Kroz filmske inserte, intervjue i stare snimke, film prikazuje povijest, utjecaj i stvaralački...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.