Ocjena: 6.9/10
Ocjena korisnika: 6.6/10
(8 glasova)

OPIS

UJEDINJENA KRALJEVINA temelji se na nevjerojatnim istinitim događajima. Godine 1947. Seretse Khama, kralj Bocvane, upoznao je Ruth Williams, uredsku radnicu iz Londona. Privlačnost je bila automatska: nju je zadivila njegova vizija boljeg svijeta, a njega njezina spremnost da tu viziju prihvati. Oboje su se osjećali slobodnima uslijed društvenih previranja koja su uslijedila nakon rata. Bili su savršen par, ali njihovu se predloženom braku nisu protivile samo njihove obitelji nego i britanska i južnoafrička vlada. Potonja je nedavno uvela politiku aparthejda i smatrala ideju da miješani par vlada susjednom zemljom nepodnošljivom. Južna Afrika zaprijetila je Britancima: ili će osujetiti par ili više neće imati pristup južnoafričkom uranu i zlatu te će se morati suočiti s rizikom da Južna Afrika napadne Bocvanu. Unatoč strašnim pritiscima s kojima su se suočili, Seretse i Ruth nikada se nisu pokolebali – borili su se za svoju ljubav na svakom koraku i time promijenili svoju naciju i nadahnuli svijet.

Slike

Ujedinjena kraljevinaUjedinjena kraljevinaUjedinjena kraljevinaUjedinjena kraljevinaUjedinjena kraljevinaUjedinjena kraljevinaUjedinjena kraljevinaUjedinjena kraljevinaUjedinjena kraljevinaUjedinjena kraljevinaUjedinjena kraljevina

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.