Trinaesti vagon

TREIZIEME VOITURE (1993)

Francuska, Njemačka, UK, Poljska
Režiser: Alain Bonnot

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena: 7.2/10

OPIS

Francuski vlak Molière svakodnevno vozi na liniji Pariz-Berlin-Varšava-Moskva. Jednoga dana, njegovi su putnici Valentin koji prati svoju tetu Tanyju iz Škotske na put u Moskvu. Uz mnoge druge, u ovom se vlaku nađu i neki sumnjivi tipovi preobučeni u skaute. Oni su, naime, pljačkaši koji kane ukrasti vrijedne ruske ikone koje se nalaze u vlaku. Usred nekoliko nesporazuma, oni pomisle da je Valentin, inače miroljubivi mladić, elektronički stručnjak koji bi na njihovu naredbu trebao neutralizirati alarmni sistem trinaestog vagona, u kojemu se nalazi sef s vrijednim slikama...

"Trinaesti vagon" zabavan je televizijski film francuskoga redatelja Alaina Bonnota čija je tema ishod pljačke koja se događa u vlaku tijekom duge međudržavne vožnje. Uz niz vrlo simpatičnih likova koji se susretnu na dugom putu, film odlikuju brojne smiješne situacije koje uglavnom proizlaze iz zamijena likova i nesporazuma koji zbog toga nastaje, te niza gegova i akcijskih prizora izvedenih od ne naročito spretnih junaka. U jednoj od glavnih uloga nastupa poznati francuski glumac Jean-Pierre Cassel, poznat iz Chabrolove Cérémonie i Altmanovog Prêt-à-portera.

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.