Ocjena: 7.2/10
Ocjena korisnika: 7.2/10
(5 glasova)

OPIS

Kasno 18. stoljeće… Dobronamjerni engleski kralj George III. iznenada se razboli i pokazuje znakove mentalne nestabilnosti, što otvara vrata dvorskim intrigama ali i mogućnost da njegov bezvrijedni sin, princ od Walesa, preuzme prijestolje.
Kralj George III. čini neke veoma neobične stvari, ali opet, tko se još smije svađati s kraljem? Pa, kao prvo, njegov ambiciozni sin. On se ne pomlađuje, a sve što čini po cijele dane jest da besposleno sjedi čekajući da mu otac umre. Pa kad se kralj počne ponašati kao pravi luđak, princ od Walesa lobira u Parlamentu da mu dodijeli ovlasti princa regenta. Slijedi politička borba između premijera rojalista i opozicijske stranke. U međuvremenu, kralja se polako podvrgava muci neobične medicinske prakse 18. stoljeća: redovito mu se pušta krv, a njegove fekalije analiziraju najrazličitiji liječnici. Da bi ispravila tu grozotu, kraljeva uznemirena svita traži pomoć seoskog liječnika koji je jednako neuspješan kao i njegovi prethodnici, ali malo humaniji. Kad se čini da će biti prisiljen abdicirati, George III. ozdravi upravo na vrijeme da uvjeri Parlament da je sposoban vladati. Redatelj je filma Nicholas Hytner, a glavnu ulogu snažno donosi Nigel Hawthorne, koji je bio nominiran za Oscara. „LUDILO KRALJA GEORGEA“ nezaboravna je lakrdija kroz presudno razdoblje u engleskoj povijesti.

Slike

Ludilo kralja GeorgeaLudilo kralja GeorgeaLudilo kralja GeorgeaLudilo kralja GeorgeaLudilo kralja GeorgeaLudilo kralja GeorgeaLudilo kralja GeorgeaLudilo kralja GeorgeaLudilo kralja GeorgeaLudilo kralja GeorgeaLudilo kralja GeorgeaLudilo kralja GeorgeaLudilo kralja GeorgeaLudilo kralja Georgea

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.