OPIS

Kada američki veleposlanik u Engleskoj posumnja da je njegov sin Antikrist, mora se boriti s odlukom da ubije dijete prije negoli ono uspije stvoriti svoje kraljevstvo na zemlji.
Antikrist će svoju moć dobiti izravno od Sotone kako bi uspostavio vlastito kraljevstvo na zemlji, signalizirajući početak Armagedona... Robert Thorn ne zna za takva mračna proročanstva. Američki diplomat razmišlja o drugim stvarima. Njegova žena Katherine preživjela je težak porođaj i još ne zna da je njihovo novorođenče umrlo. Očajan zbog svoga gubitka, Thorn se više brine zbog Katherine, koja je i prije toga imala dva pobačaja. Ove će je vijesti dokrajčiti. Bolnički svećenik, otac Spiletto, pokaže Thornu drugo dijete rođeno te noći, čija je majka umrla tijekom porođaja. Svećenik prisili Thorna da posvoji dječaka; Katherine nikada neće saznati istinu, a dijete, koje će nazvati Damien, odgojit će kao svoje. Katherine prihvaća dijete kao svoje, uživajući u majčinstvu. Thorn je, čini se, učinio pravu stvar. Thornova karijera napreduje – postaje američki veleposlanik u Velikoj Britaniji – i obitelj se smješta na imanju izvan Londona. Ali događaji koje potiče sada petogodišnji Damien uvelike ih uznemiruju. Damienova dadilja objesila se na dječakov rođendan; nepoznati svećenik upozorava Thorna, dječji put u ZOO završi u paničnome kaosu; Damien postane histeričan na putu prema crkvi; nejasni pokreti na seriji fotografija pokazuju šokantne smrti.Incidenti se redaju i pokazuju da nešto nije u redu s dječakom. Pojavljuje se i gđa Baylock, Damienova nova dadilja, koja pokazuje nevjerojatnu odanost dječaku. Onda se događa i tragedija bliže njihovu domu. Ali tek će kasnije Thorn shvatiti istinu: Damien nije obično dijete; on je dugo najavljivani Antikrist. Sada Thorn mora žrtvovati ono što mu je najmilije kako bi spriječio neizrecivi užas koji čeka svijet. Proročanstvo je jasno, znakovi nepobitni: Armagedon je pred nama. Na 6. 6. 06., omen je otkriven... I naši najgori strahovi obistinit će se.

Slike

PretkazanjePretkazanjePretkazanje

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.